Kinesiske Pærer

Kinesiske Pærer

Denne søte og fyldige desserten er opprinnelig fransk, til tross for navnet. Velg lave, runde pærer til å lage denne desserten.

6 porsjoner
Tilberedning: 35 min.
koketid:35 min.

Ingredienser
6 store, modne pærer
100 g stenfrie rosiner
100 g hasselnøttkjerner
3 dl honning
1 ss smør eller margarin
1 1/4 dl tørr hvitvin
3 dl lys sirup
150 g ripsgelé

Fremgangsmåte

[1] Skrell pærene, og skjær av en liten skive i den tykkeste enden av alle pærene så de står støtt. Skjær av et 2 – 2 1/2 cm høyt lokk i den andre enden, og skrap ut kjernehus og kjerner. Grovhakk rosiner og nøtter. Bland dem i honningen, og fyll blandingen i hulrommet i pærene. Legg på  lokkene.

[2] Smør en ildfast form og sett pærene i formen. Hvis det er noe igjen av honningblandingen, legges denne i formen rundt pærene. Hell vin over og legg lokk på formen, eller dekk den med aluminiumfolie. Sett formen på rist midt i stekeovnen, som på forhånd er varmet opp til 175°. La formen stå i ovnen i 30 min., eller til pærene er myke. Steketiden avhenger av pæresorten og hvor modne pærene er.

[3] Når de er stekt, legges de i dessertboller, en pære i hver, og holdes varme i varmeskapet. Hell væsken over i en liten kasserolle, og tilsett sirup og ripsgelé. Kok over middels varme til geléen er oppløst. Hell denne sausen over pærene, og server dem straks.

Advertisements