Kinesiske Wontons

Chinese Wontons_food-com_page_thumb[2]

Denne forretten forsvinner fort! De er også herlige dyppet i en blanding av soyasaus og worcestershiresaus.

Ingredienser
0,5 kg kjøttdeig av svin
3 hakkede hvitløksfedd
1 ts revet frisk ingefær
1 ss soyasaus
1 ts sesamolje
3 gulrøtter, finhakket
3 stilker selleri, finhakket
6 vårløk, finhakket
1 (340 g) pakke wonton wrappers*
vann
olje (for fritering)
din favoritt sursøte saus

Fremgangsmåte

[1] Bland svinekjøtt, hvitløk, ingefær, soyasaus og grønnsaker i en bolle.

[2] Skill wonton wrapper’ene.

[3] Plasser en toppet teskje av å fyllet i midten av hver wonton wrapper.

[4] Pensle vann på 3/4 cm av to av kantene på wrapper’ene.

[5] Brett wrapper’ene over fyllet slik at de danner en trekant og press kantene godt sammen.

[6] Klem de tre hjørnene godt sammen sammen.

[7] Varm olje til 230 grader og stek 4-5 wonton’er om gangen til de er gyllene.

[8] La de ferdige wonton’ene ligge litt på kjøkkenpapir før du severer de sammen med en sursøt saus.

*Hvis du ikke får tak i wonton wrappers kan du lage de selv:

Ingredienser
1 egg
0,7 dl vann
5 dl mel
1/2 ts salt

Forberedelse: 30 min
Ferdige på: 30 min

Fremgangsmåte

[1] I en middels stor bolle, pisk egget og bland i vannet.

[2] I en stor bolle, kombinere mel og salt. Lag en fordypning i sentrum av melblandingen og hell sakte i egg og vannblandingen. Bland godt. Hvis blandingen er for tørr, øke mengden av vann en teskje om gangen til du har en smidig deig.

[3] På en melet overflate, kna deigen elastisk. Skjær deigen i to separate kuler. Dekk kulene med en fuktig klut i minst 10 minutter.

[4] Kutt hver kule i fire like like store biter. Rull bitene ut til 30 x 30 cm firkanter. Skjær hver i ni 10 x 10 cm firkanter. Kan brukes i alle oppskrifter som krever wonton wrappers.