Kirsebær og Bringebær Pai

En sommerlig paioppskrift funnet i “Better Homes and Gardens’ Gifts From Your Kitchen” utgitt i 1976Cherry-raspberry pie_thumb[2]

Paier er perfekte å bringe til familiepikniker  og andre sammenkomster. Alle elsker dem og de er ikke så vanskelig å lage. En mugge med vaniljesaus ville ikke være en glipp og servere sammen med denne paien som med så mange andre.

Ingredienser
En 300 g pakke med frosne bringebær
(Eller 300 g friske bringebær hvis tilgjengelig)
1,2 dl bringebærsirup (ved bruk av friske barn)
5 dl stenfrie ferske eller frosne kirsebær
Paideig til 22.5 cm pai med gitterlokk
1,8 dl sukker
3 ss maisenna
Rød konditorfarge (valgfritt)

Fremgangsmåte

Tine frosne bringebær og kirsebær. Fòr en 22,5 cm paiform med halvparten av deigen. La bringebærene renne av seg hvis du bruker frosne; spar sirupen. Tilsett vann til sirupen til du har 2,4 dl. Bland sukker, maisenna og 1/4 ts salt. Rør inn siruppen, noen få dråper konditorfarge, hvis ønskelig; og kirsebær. Kok opp og rør over svak varme til blandingen tykner. Rør i bringebær. Hell blandingen i paiformen.

Legg på gitterlokket og klem til langs kanten. Stek ved 220° i 30 minutter.