Kirsebær- og Kremstabler

Kirsebær- og Kremstabler

En ekstra spesiell dessert! For en snarveiversjonen, bruke hermetisert kirsebær til toppingen og ferdigkjøpt karamellpudding mellom lagene.

Ingredienser
16 til 18 ferdigstekte pannekaker
Kremfløte (valgfritt)
Kremfyll:
1,2 dl sukker
2 ss hvetemel
1 ss maisenna
1/4 teskje salt
5 dl melk
3 eggeplommer, pisket
1/4 ts mandel ekstrakt
Kirsebærtopping:
1,2 dl sukker
1 ss maisenna
1 (450 g) boks syltede kirsebær
0,6 dl juice fra kirsebærboksen
1 ts sitronsaft
2 ss portvin
Flere dråper rød konditorfarge

Kremfyll

I en kjele, bland sukker, mel, maisenna og salt. Rør inn melk. Kok under omrøring, inntil blandingen tykner. Rør de piskede eggeplommene inn i litt av den varme blandingen og hell det tilbake i kjelen. Småkok på svak varme under omrøring, flere minutter til. Tilsett mandel ekstrakt. Avkjøl. Spre det avkjølte kremfyllet mellom lagene for å lage 2 stabler av 8 eller 9 pannekaker. Øs kirsebærtoppingen over toppen av stablene. Pynte med pisket krem, om ønskelig. Skjær hver stabel i 6 eller 8 paiformede kiler.

Blir 12 til 16 porsjoner.

Kirsebærtopping

I liten kjele, bland sukker og maisenna. La kirsebærne renne av seg, spar 0,6 dl av juice. Rør de avrente kirsebærene og 1,2 dl sukker og juicen inn i blanding i kjelen. Kok opp under omrøring over svak varme til toppingen tykner og blir gjennomskinnelig. Rør inn sitronsaft og portvin. Avkjøl til toppingen er lunken. Øs den over toppen av pannekake stablene.

Advertisements