Kirsebær- og Kremstabler

Kirsebær- og Kremstabler

En ekstra spesiell dessert! For en snarveiversjonen, bruke hermetisert kirsebær til toppingen og ferdigkjøpt karamellpudding mellom lagene.

Ingredienser
16 til 18 ferdigstekte pannekaker
Kremfløte (valgfritt)
Kremfyll:
1,2 dl sukker
2 ss hvetemel
1 ss maisenna
1/4 teskje salt
5 dl melk
3 eggeplommer, pisket
1/4 ts mandel ekstrakt
Kirsebærtopping:
1,2 dl sukker
1 ss maisenna
1 (450 g) boks syltede kirsebær
0,6 dl juice fra kirsebærboksen
1 ts sitronsaft
2 ss portvin
Flere dråper rød konditorfarge

Kremfyll

I en kjele, bland sukker, mel, maisenna og salt. Rør inn melk. Kok under omrøring, inntil blandingen tykner. Rør de piskede eggeplommene inn i litt av den varme blandingen og hell det tilbake i kjelen. Småkok på svak varme under omrøring, flere minutter til. Tilsett mandel ekstrakt. Avkjøl. Spre det avkjølte kremfyllet mellom lagene for å lage 2 stabler av 8 eller 9 pannekaker. Øs kirsebærtoppingen over toppen av stablene. Pynte med pisket krem, om ønskelig. Skjær hver stabel i 6 eller 8 paiformede kiler.

Blir 12 til 16 porsjoner.

Kirsebærtopping

I liten kjele, bland sukker og maisenna. La kirsebærne renne av seg, spar 0,6 dl av juice. Rør de avrente kirsebærene og 1,2 dl sukker og juicen inn i blanding i kjelen. Kok opp under omrøring over svak varme til toppingen tykner og blir gjennomskinnelig. Rør inn sitronsaft og portvin. Avkjøl til toppingen er lunken. Øs den over toppen av pannekake stablene.