Kirsebærlikør

655_likør_thumb[2]

Du trenger:
1 kg kirsebær
1 kg urafinert rør sukker (demerera)
2 muskatnøtter
6-8 hele allehånde 
10-12 kirsebær stener
God kvalitet 50 % vodka

Legg kirsebærene i et stort norgesglass. Knus muskatnøttene, allehånden og kirsebærstenene med en hammer og legg de på toppen av kirsebærene. Hell sukkeret på toppen av kirsebærene og krydderet og skru lokket på glasset. Snu glasset en gang om dagen til sukkeret har løst seg helt opp. (Dette kan ta flere uker, til og med måneder, men det  er viktig.)

Når sukkert har løst seg helt opp, hell det forsiktig ut av norgesglasset, mål opp hvor mye det er og hell det tilbake i glasset. Fyll opp glasset med like my 50 % vodka og skru på lokket igjen. Snu glasset et par ganger slik at sukkeret og vodkaen blander seg og la det stå urørt i minst en måned. (Hjemme hos oss blir det stående til lille juleaften da likøren helles på flasker og merkes. Og smakstestes selvfølgelig. ) Jo lengre glasset får stå jo mer vil likøren ta smak fra krydderet og kirsebærene og jo dypere farge vil den få.

Kirsebærene som er igjen i glasset kan brukes som cocktailbær eller som pynt på kaker og deserter, men husk at de inneholder mye vodka så etter et par dusin er en uegnet for bilkjøring og andre komplisete handlinger 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s