Kjærlighetssuppe

En spesiell suppeoppskrift funnet på norsktradisjonsmat.no
Kjærlighetssuppe

Vis kjærlighet ved å sette denne løpstikkesuppen på menyen! Løpstikke har blitt dyrket i Norge i århundrer. Løpstikke kalles også kjærlighetsurt, og dermed kan man kalle denne suppen for kjærlighetssuppe.

Denne oppskriften er hentet fra boka “Fra Oldermors kjøkken – mat og tradisjoner fra Østfold”, som er utgitt av Østfold Bygdekvinnelag.

4 porsjoner

Ingredienser
1 stk bunt løpstikkeblad
75 g smør
2 stk middels store løk
1 stk hvitløksfedd
50 g grovbrød eller 500 g poteter
1 l kjøtt- eller grønnsakskraft
1 dl fløte
1 ts salt, pepper og muskat (smak til)

Fremgangsmåte

[1] Smelt smør i ei gryte og surr løk og hvitløk til det er blankt og mykt.

[2] Tilsett grovhakket løpstikke, krydder, kraft og brød eller poteter.

[3] Kok opp og la suppa småkoke i 10 – 15 minutter.

[4] Mos suppa gjennom et dørslag eller bruk en stavmikser til du får en jevn suppe. Hell alt tilbake i gryta og gi det et oppkok.

[5] Rør inn fløten like før servering og smak til med mer krydder om nødvendig.

[6] Pynt med hakkede løpstikkeblad, eller riv litt god ost over. Brød smaker godt til.

Advertisements