Kjempereker med Hvitløk

En skalldyr oppskrift funnet i “Grillmat” i serien “Kjøkkenbiblioteket” utgitt av Aventura Forlag i 1992
Kjempereker med Hvitløk

Disse rekene er rå i utgangspunktet og trenger i likhet med andre skalldyr kort tid på grillen.

4-6 porsjoner

Ingredienser

12-16 hele båter hvitløk
3 båter hvitløk, presset
1 kg kjempereker eller kongereker
1 dl olivenolje
1 dl tomatpuré
2 ss rødvinseddik
2 ss hakket frisk baslikum, eller 1 1/2 ts tørr
1/2 ts sal
1/2 ts cayennepepper

Fremgangsmåte

[1] Kok hvitløkbåtene i vann i 3 minutter. Ta dem opp. Skrell og rens rekene. Bland olje, tomatpuré, eddik, basilikum, hvitløk, salt og cayennepepper. Ha i rekene, bland godt, og la dem stå kaldt 30 minutter.

[2] Tenn grillen. Sett oljet rist 10-15 cm fra glørne etter ca. 20 minutter. Ta opp rekene og træ reker og hvitløkbåter på spiddet som bildet viser.

[3] Legg spiddene på grillen og snu dem med jevne mellomrom. Pensle gjerne med mer saus. Rekene er ferdige etter 6-8 minutter.

Advertisements