Kjøtt i Mørke

En god gammeldags oppskrift funnet på godt.no
Kjøtt i Mørke

Dette er norsk tradisjonskost. En smakfull rett som har blitt populær igjen. Denne retten blir også kalt sosekjøtt. Her har du en variant med lam. Sever retten med ertestuing, kokte poteter og tyttebærsyltetøy.

4 porsjoner

Ingredienser
500 g lammelårskiver
1 ss smør
1/2 løk
1/2 ts salt
1/4 ts nykvernet pepper
Brun saus:
1 ss smør
1.5 ss hvetemel
2 dl kjøttkraft
salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte

[1] Start med å lage brun saus, se oppskrift lengre ned.

[2] Brun kjøttet 2-3 minutter på hver side, og legg det over i sausen. Skjær løken i skiver og brun raskt før den tilsettes i sausen. For mer smak tilsett gjerne laurbærblad eller rosmarin.

[3] Senk temperaturen og la det trekke 20-30 minutter, til kjøttet slipper beinet.

[4] Serveres med kokte poteter, ertestuing og tyttebærsyltetøy.

Brun saus

[5] Brun smør og mel lys brunt, ikke bruk for sterk varme! Rør hele tiden. Spe med varm utblandet buljong. Smak til med salt og pepper.

Tips: En skvett fløte, rømme eller brunost oppi vil gi en ekstra god saus.

Advertisements