Kjøttdeig i Slåbrok

En delikat lunsjoppskrift funnet i “Varme Småretter”
utgitt av Gyldendal i 1991

Kjøttdeig i Slåbrok

Kjøttdeig i Slåbrok

Kjøttdeig i slåbrok. Fyllet i vår oppskrift består av kjøttdeig, krydder og en pose grønnsaksblanding, men her kan du bruke din egen fantasi og krydre etter smak.

Denne retten kan gjøres helt ferdig på en stekeplate og settes i kjøleskapet til den skal stekes. Pass at fyllet er fast og helt avkjølt før du legger det på deigen.

I salaten kan du bruke en blanding av issalat, kinakål eller annen grønn salat, slangeagurk, tomater og paprika. Bruk enten dressing av olje og eddik, eller lettrømme med hakket grønt.

5-6 porsjoner

Ingredienser
5 plater ferdigkjøpt butterdeig
Fyll:
1 stor løk
2 ss smør eller margarin
500 g kjøttdeig
1 dl vann
3 ss tomatketchup
1 1/2 ts basilikum eller oregano
1 ts salt
1 kryddermål pepper
1 pk. italiensk grønnsaksblanding
eller din egen blanding
1-2 ss strøkavring
1 egg, til pensling

Fremgangsmåte

[1] Finhakk løken og surr den blank i smør eller margarin. Ha kjøttdeigen i og gni den ut med en tresleiv. Bland i vann, ketchup, salt og krydder. La blandingen småkoke i 7-8 minutter uten lokk slik at væsken damper inn. Tilsett grønnsakene og bland i litt strøkavring slik at blandingen henger godt sammen. Avkjøl fyllet.

[2] Kjevle ut fire av butterdeigflakene, hver til ca. 9×27 cm. Legg dem på stekeplaten, litt over hverandre, og lim dem sammen med sammenvispet egg. Legg fyllet i en stripe langs midten av leiven. Trykk fyllet godt sammen. Brett sidene over slik at det blir et brød. Lim skjøtene sammen med egg. Kjevle ut den siste deigplaten. Skjær den i tynne strimler. Dekk først skjøtene på tvers av «brødet». Flett sammen tre strimler og legg dem over skjøten langsetter, som pynt. Pensle hele «brødet» med egg. Stek det på nederste rille i ovnen ved 200 °C i 3 5-40 minutter, eller til butterdeigen er gjennomstekt og gyllenbrun.

[3] Server en frisk salat ved siden av.