Kjøttpostei

Kjøttpostei

Magert, sunt kjøtt stekt i rødvin og blandet med cottage cheese blir til en smørevillig postei med fyldig kjøttsmak.

4 porsjoner
Tilberedning: 25 min. I tillegg ca. 4 timer avkjøling
Steketid: 1 time 45 min.
Ovnstemperatur: 160° C

Ingredienser
2 ss olivenolje
450 g oksekjøtt, i store terninger
1 1/2 dl rødvin
1 fedd hvitløk, skrelt og finhakket
1 strøken ts tørket merian
1 laurbærblad
225 g cottage cheese
1 strøken ts hel pepper
grovknust friske korianderblad
eller annet kryddergrønt til pynt

Fremgangsmåte

[1] Varm oljen i stekepannen og brun kjøttet på alle sider over sterk varme. Ta kjøttet opp med hullsleiv og legg det i en ildfast form eller kasserolle.

[2] Tilsett vin, hvitløk, merian og laurbærblad,  rør lett sammen. Legg et tettsittende lokk over og sett formen i varm stekeovn, 1 time 45 min. eller til kjøttet er mørt nok til å deles med en gaffel. Rør en gang eller to under stekingen.

[3] Ha kjøtt og stekekraft i en vid bolle, fjern laurbærbladet. La alt avkjøle og sett bollen i kjøleskap i minst 2 timer. Fjern eventuelt fett fra overflaten og fjern hinner og brusk fra kjøttet. Bland kjøtt og stekekraft i en food processor eller hurtigmikser til alt er jevnt, eller kjør det to ganger i kjøttkvern.

[4] Tilsett cottage cheese og kjør 1 min. til i  food processor eller hurtigmikser eller pisk med en gaffel. Fordel blandingen i fire porsjonsformer, strø knuste pepperkorn over og avkjøl i kjøleskap ca. 1 time. Pynt med koriander eller annet kryddergrønt like før servering.

[5] Toast Melba (tynne, sprøristede loffskiver) er godt følge til kjøttposteien, som også vil smake godt som aftenrett.

Advertisements