Kjøttsuppe med Havregryn

Kjøttsuppe med Havregryn

En deilig, mettende suppe med reinsdyr-, elg- eller oksekjøtt til kalde høstkvelder. Suppen kan med fordel lages dagen i forveien, slik at smakene kan få utvikle seg.

Ingredienser
1 kg grytekjøtt av reinsdyr,
elg eller okse, i terninger
1 1/2 l vann
3 ts salt
100 g bacon, i terninger
3 stk gulrot, i
terninger
200 g knollselleri (sellerirot), i terninger
200 g potet, i terninger
1/2 dl havregryn
1/2 ts pepper

Fremgangsmåte

[1] Skjær grytekjøttet i biter, ca. 3 x 3 cm. Kok opp vann, ha i salt og legg i kjøttet. La det småkoke (syde) sammen med baconterningene ca. 1 time eller til det mørt. Skum godt underveis.

[2] Skrell grønnsakene og potetene og skjær dem i terninger.

[3] Tilsett grønnsaker og havregryn når kjøttet er mørt. Kok til grønnsakene er møre og suppen jevner seg litt. Smak til med salt og pepper.

Server gjerne denne suppen med flatbrød eller lefse til. Noen liker også å ha litt rømme til.

PS: Suppen skal ikke være tykk ved servering.

Advertisements