Kjøttsuppe Med Nudler

051_flea market finds2_thumb[2]051_flea market finds3_thumb[2]

0,7 kg suppekjøtt med bein eller en 0,5 – 0,7 kg kylling
1,2 l kaldt vann
1 ts. salt
1/2 ts. pepper
1 stor stilk selleri, grovhakket
1 stor gulrot, grovhakket
1 stor løk, grovhakket
2 persille stilker
1 laurbærblad
1/2 ts. tørket merian
4 ss. alfabet nudler, kokt
finhakket persille til pynt

4 porsjoner

[1] Legg suppekjøttet (eller kyllingen) i en stor kjele. Tilsett kaldt vann, salt, pepper, selleri, gulrot, løk, persille kvist, bayleaf og merian. Kok opp og skum om nødvendig. Småkoke suppen, delvis dekket, 2 timer for kjøtt, en time for kylling. Fjern kjøtt eller kylling.

[2] Sil suppen gjennom en finmasket sil. Kast alle grønnsakene. Returnere buljong til kjelen.

[3] kutte noe magert kjøtt av suppekjøttet, kast bein og fett. Hvis en kylling brukes, fjerner en kyllingbryst, Kast hud og bein og skjær brystet i tynne striper. Spar.

[4] Tilsett kjøttstrimler til suppen i kjelen. Tilsett også de kokte nudlene og hakket persille. Dekk til og la stå i 2 minutter før servering.

Merk: Denne suppen kan lages en dag eller to på forhånd frem til punkt 3. Hvis den skal fryses tilsett kjøttstrimlene i suppen. Gjør suppen ferdig når den har tinet.

For en helt klar buljong, la suppen bli kaldt etter punkt 3. Visp to eggehviter bare for å bryte dem opp litt, og hell dem i suppen. Kok opp, deretter småkoke uten lokk i 5 minutter. Ikke rør! Sil gjennom en finmasket sil foret med en fuktig klut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s