Klassisk Engelsk Vintergryte

En engelsk vinterklassiker funnet på Your Home Magazine
Klassisk Engelsk Vintergryte

Langsomt tilberedt oksekjøttgryte med vintergrønnsaker – Den perfekte kosematen etter en tur ute i kulda med familie og venner.


Forberedelse: 15 min
Tilberedningstid: 2 timer
4 porsjoner

Ingredienser
750 g grytekjøtt av okse, kuttet i små stykker
2 ss vanlig mel
3 ss olivenolje
2 fedd hvitløk, knust
1 middels løk, skrelt og finhakket
3 stilker selleri, kuttet i biter
200 g kålrabi, kuttet i biter
1 stor gulrot (ca. 150 g), kuttet i biter
1 stor pastinakk (ca. 150 g), kuttet i biter
5 dl kjøttkraft
1,5 dl rødvin (valgfritt)
3 ss timian (eller tilsett andre urter etter smak)
Salt og fersk malt svart pepper etter smak
Serveres med poteter og dampet brokkoli

Fremgangsmåte

[1] Forvarm ovnen til 180 C og sørg for at du har en stor ovnsfast gryte, gjerne i støpejern for hånden.

[2]
Varm oljen i gryten og brun oksekjøttet, dryss over melet og stek i ytterligere 3 minutter.

[3]
Tilsett hvitløk og alle grønnsaker og stek i 2 minutter.

[4]
Rør inn kjøttkraft, vin og urter, krydret med salt og pepper etter smak.

[5]
Sett på lokket og bak i ovnen i 2 timer (eller til du kommer tilbake fra turen din!).