Klassisk Fiskegrateng

En klassisk oppskrift på fiskegrateng funnet i “Fisk og Skalldyr”
utgitt av Hjemmets Kokebokklubb i 1980

Klassisk Fiskegrateng

Fiskegrateng er en klassisk norsk middagsrett. Det er en enkel, rask og barnevennlig måte å tilberede fisk på. Den har alltid vært en av mine favoritter enten den er laget med poteter, makaroni eller skalldyr sånn som her.

4 porsjoner
Tilberedningstid: Ca. 10 min.
Steketid: 12-15 min.
Ovnstemperatur: 200-225 C
Midterste rille i ovnen
Kan ikke fryses.

Ingredienser
Ca. 400 g kokt, renset fisk uten ben
1 sjalottløk
1/2 sitron
200 g rensede reker (kan sløyfes)
4 egg
2 dl fløte, 35 %
2 ss hvetemel
4-5 ss revet ost
salt, pepper, muskat
persille eller dill

Fremgangsmåte


[1] Smør 4 ildfaste porsjonsformer og fordel fisk, finhakket løk og ev. rensede reker i formene. Drypp litt sitronsaft over.

[2] Visp eggene sammen med fløte, mel, revet ost og krydder etter smak. Hell blandingen i formene og stek som angitt. Dryss på finklippet kryddergrønt.

[3] Server gratengen varm med sitronkløfter og loff og ev. mykt smør, rørt sammen med sitronsaft og revet pepperrot.

Advertisements