Klassisk Vaniljefromasj – (Crême Bavarois)

klassisk vaniljefromasj - creme bavarois_img_thumb[3]

Tilberedningstid: Ca. 20 min.
Avkjøling: 2-3 timer
Kan fryses uten pynt.

6 plater gelatin (12 g)
4 eggeplommer, 6 ss sukker
21/2 dl melk, 1 vaniljestang
3-4 dl fløte 35%
cocktailbær
mandelflak

4-6 personer

[1] Legg gelatinen i bløt i kaldt vann. Visp eggeplommene luftig med sukker og tilsett melken litt av gangen. Del vaniljestangen, skrap ut komene og rør dem inn i eggemassen.

[2] Sett bollen i vannbad, som skal holdes ved kokepunktet, og rør hele tiden, til kremen er tyktflytende og jevn. Kryst gelatinen og løs den opp i den varme kremen under omrøring. Sett kremen til avkjøling og rør av og til.

[3] Visp fløten til stiv krem og vend ca. 2/3 av den i eggekremen. Skyll
porsjonsformer med kaldt vann og fordel fromasjen i formene, som får stå i kjøleskap til fromasjen er helt stiv.

[4] Dypp en og en av formene i varmt vann og hvelv porsjons-
dessertene over på asjetter. Pynt med resten av kremen, cocktailbær og ristede mandelflak.

Serveres godt avkjølt og gjeme med et glass halvsøt sherry til.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s