Klassiske Lapper

En klassisk takkebakstoppskrift funnet på godt.noKlassiske Lapper

Lapper er alltid populære og veldig raske å lage. Denne oppskriften inneholder dessuten lite fett som gjør at lappene egner seg godt som hverdagskos.

Server lappene gjerne med hjemmelaget syltetøy ved siden av. Og vil du gjør barna ekstra ivrige, kan du drysse hakket sjokolade på lappene mens de steker, og servere dem som varme sjokoladelapper!

Ingredienser
4 dl kefir
5 ss sukker
2 stk egg
1 ts natron
1 ts hornsalt
4 dl hvetemel

Fremgangsmåte

[1] Visp sammen kefir, sukker og egg.

[2] Sikt natron og hornsalt med hvetemelet og ha dette deretter i bollen. Bland alt raskt sammen til en klumpfri røre.

[3] Varm opp en teflonbelagt stekepanne og stek passe store lapper på middels varme (ca. 3-4 stk om gangen). La lappene steke et par minutter så de blir gylne på undersiden før du snur dem med en stekespade og steker et par minutter på den andre siden også. Det er ikke nødvendig med fett i stekepannen. Lappene sveller litt opp under stekingen.

[4] Server nystekte lapper med hjemmelaget syltetøy ved siden av. Rørte jordbær smaker nydelig til lappene.

Advertisements