Klassiske Nederlandske Poffertjes

Classic Dutch Poffertjes_aboutfood_page_thumb[2]

Disse små luftige pannekakene, laget med en blanding av bokhvete og vanlige mel og gjær for en mykere tekstur, er en klassisk nederlandsk godbit. De er bakt i en spesiell poffertjes panne, som har rundt et dusin eller så små fordypninger. Disse nederlandsk små pannekaker som tradisjonelt serveres med smeltet smør og siktet melis er populære blant barn. De kunne ikke vært mer perfekt for en søndagsbrunsj, en lat lunsj eller en deilig dessert og denne enkle poffertjes oppskriften svikter aldri.

Prep Tid: 5 minutter
Cook Tid: 15 minutter
Hvile Tid: 60 minutter
Total tid: 80 minutter
Blir: 4 porsjoner

Ingredienser
1 strøken ts tørrgjær
1 ss melk
100 g bokhvete mel
100 g mel
2 egg
1 ts sukker
1/2 ts salt
2,5 dl varm melk
1 ss smør
Serveres med god kvalitet smør og melis

Fremgangsmåte

[1] I en liten bolle, oppløse gjæren i melken. I en separat bolle, kombinere bokhvetemel, mel, egg, gjær, sukker, salt og halvparten av melken. Visp glatt. Nå kan du tilsette resten av melken og vispe igjen.

[2] Dekk bollen med plastfolie og la den hvile i en time.

[3] Smelt smør i en stekepanne eller poffertjes panne. Når smøret begynner å frese, legge teskjeer av røren i sirkulære bevegelser for å skape minipannekaker.

[4] Snu poffertjes rundt med to gafler så snart undersiden er fast.

[5] Serve pannekaker med den beste kvaliteten smør du kan finne og siktet melis.

Tips: Hvis du tilfeldigvis har en poffertjes pan (vanligvis en støpejern pan med et dusin eller så fordypninger) må du bruke denne, men en spesiell handletur kreves neppe. En kan bake svært gode poffertjes uten en spesiell panne.

Advertisements