Klebrig Toffee Pudding med Guinness

goodtoknow.co.uk_Sticky-Toffee-Pudding_page_thumb[2]

Denne klebrig toffee puddingen med Guinness er så vidunderlig søt og svampaktig – og den er utrolig deilig badende i varm vaniljesaus. Det er ingenting som varmer på en kald vinterdag som en virkelig fyldig, klebrig pudding og denne vil virkelig gjøre susen. Den tar litt tid å lage, noe som betyr at det er mer av et helg prosjekt, men det er vel verdt tiden det tar å lage puddingen, og du vil se hvorfor når du greier å få til  den perfekte pudding konsistensen!

Ingredienser
150 g smør, pluss ekstra for smøring av formen
150 g lys brun farin
2 store egg
150 g selv-hevende mel (eller mel + tørrgjær)
½ ts salt
1 ts vaniljeekstrakt
6 dadler, uten stener
200 ml Guinness
75 g sirup
75 g mørk brun farin

Fremgangsmåte

[1] Smør et 3,5-liters dyp varmebestandig form. I en bolle, visp fløte sammen med smør og sukker til blandingen blir lys og luftig. Bruk en elektrisk visp hvis du har.

[2] Tilsett egg, mel, salt og vanilje og visp til alt er godt blandet. Grovhakk dadlene og rør inn i blandingen. Øs blandingen opp i den smurte varmebestandige formen.

[3] For å lage sausen, varm Guinness, sirup og sukker forsiktig opp til sukkeret har smeltet. Hell sausen over puddingblandingen. Stek i vannbad i ovnen i 3 timer. Puddingen er ferdig når en bakepinne kommer ut ren.

[4] Serve puddingen 1 dype desserttallerkener med rikelig med varm vaniljesaus.