Klementinkrem

163_clementine curd_thumb[3]
Fruktkrem er dessert og smørbrødpålegg som vanligvis lages med sitron, lime, appelsin eller bringebær. På slutten av det 19. og i begynnelsen av det 20. århundre ble hjemmelaget sitronkrem tradisjonelt serveres med brød eller scones til ettermiddagste som et alternativ til syltetøy i England, og ble også brukt som en fyll i kaker, små kaker og terter. Den gang ble hjemmelaget sitronkrem vanligvis laget i relativt små mengder siden den ikke holder seg så godt som syltetøy. Dagens kjøleskap gjør at vi nå kan lage større mengder.
Fra Wikipedia

Denne nydelige, fløyelsaktig klementinkremen kan lages inntil to uker i forveien, og hvis den oppbevares på et kjølig sted vil den holde i opptil en måned. En ideell gave til en vertinne eller en god venn.

5 klementiner, finrevet skall og juice
4 store egg
350 g  sukker
240 g  smør, i terninger

[1] Legg klementin kall og saft i en stor, ren, varmebestandig bolle.

[2] Pisk eggene og visp inn i fruktjuicen sammen med sukkeret.

[3] Sett bollen over en kjele med forsiktig kokende vann, pass på at at bunnen av bollen ikke berører vannet. Tilsett smør terninger og kok på svak varme under stadig omrøring til blandingen tykner nok til å belegge baksiden av en skje. Dette vil ta ca 20 minutter.

[4] Hell blandingen i steriliserte glass. Dekk med et tilklippet matpapir for å ungå snerk, skru på lokket og avkjøl.

[5] Merk med produksjonsdato. Oppbevar på et kjølig sted i opptil 1 måned. Efter at du har åpnet glasset er fruktkremen holdbar nedkjølt i 2 uker.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s