Knoblauchsuppe – Hvitløksuppe

428_knoblauchsuppe - hvitløksuppe_page

Tilberedningstid. 35 min.
Steke/koketid: Ca. 20 min.
Kan ikke fryses
6 porsjoner

Ingredienser
4 ss smør
1 middels stor løk
4-5 ss hvetemel, 5 dl melk
8 dl grønnsakbuljong
1 dl fløte 35 %
2 hele hvitløk (ca. 80 g)
salt, revet muskatnøtt
Hvitløkbrød:
18 skiver pariserloff (helst dagsgammel)
3 ss smør, 4 fedd hvitløk
1 bunt persille

Fremgangsmåte

[1] Rens og finhakk løken. La den surre i smør til den er myk. Rør inn hvetemel og la det surre i 2-3 min. uten å bli brunt.

[2] Spe med melk og la det småkoke i ca. 10 min. Press hvitløken rett i suppen og spe med grønnsakbuljong. Smak til med salt og pepper.

[3] Visp fløten til krem og rør den i suppen like før servering. Server suppen med hvitløkbrød:

[4] La hvitløken surre i smøret i noen minutter og fjern den. Legg i pariserloffskivene og la dem bli gyllenbrune på begge sider. Hell suppen i tallerkener og fordel brødskivene i dem. Pynt eventuelt med litt persille og server suppen rykende varm.

Advertisements