Knox Gelegotteri

Herlige gelegotteri oppskrifter funnet i  “Knox Gelatine – Dainty Desserts – Salads – Candies” utgitt i 1927Knox Dainties_thumb[2]

Jeg må innrømme at jeg elsker hjemmelagde søtsaker. Vi lager alltid marsipan, fløte- og sjokolade karameller og kandiserte frukter til jul da jeg var liten og tanken på dem kan fortsatt få meg til å forsvinne inn i herlige barndomsminner. Jeg tror det erpå tide å begynne å tenke på påskegotteriet nå – Ted

Ingredienser
4 flate spiseskjeer gelatinpulver
9,5 dl sukker
3,5 dl kokende vann
2,5 dl kaldt vann

Fremgangsmåte

[1] Bløt gelatinen i kaldt vann i fem minutter. Ha sukker og kokende vann på platen og når sukkeret er oppløst tilsetter du den oppbløtte gelatinen og småkoker i femten minutter. Fjern fra varmen og del væsken i 2 like deler.

[2] Tillsett en teskje sitronsaft og to teskjeer sitronekstrakt til den ene delen. Til den andre delen tilsetter du en halv teskje sitronsaft og en teskje bringebærlekstrakt eller en annen smakstilsetning etter smak. Dersom peppermyntesmak er ønskelig bruk bare  en halv teskje ekstrakt. En hver ønskelig konditorfarge kan tilsettes.

[3]  Hell over i brødformer. som er blitt dyppet i kaldt vann til dybden når 2 cm og la stå over natten. Hvelv geleene ut av formene, kutt dem i firkanter og rull dem i finkornet sukker.