Kokos Brambles

En oppskrift fra “Coconut Dishes That Everybody Loves”
utgitt av Franklin Baker Company i 1931

Coconut Brambles_thumb[3]

“Bramble” kommer fra germansk bram-bezi, hvorfra kommer også tyske brombeere, nederlandske bambus og franske framboise. Ordet stammer fra år 1000; Midt engelsk; Gammel engelsk bræmbel, variant av brmel, tilsvarer brǣm– (kjent med nederlandsk braam broom).

Bramble busker har lange, tornede, skjærende skudd og setter rot lett. De sender opp lange, buede blader som ikke blomstrer eller gir frukt til det andre året av vekst. Brambles har vanligvis trifoliate eller palmately-sammensatte blader.

Bramble frukter er aggregerte frukter. Hver liten enhet kalles en drupelet. I noen, som for eksempel bjørnebær, er blomstermottaket langstrakt og en del av moden frukt, noe som gjør bjørnebæret til en aggregatfrukt.


Du kan velge å se navnet som en referanse til kakenes buskete utseende eller en referanse til det faktum at de inneholder bjørnebærgelé – Ted

Ingredienser
5 dl siktet mel
1 ts salt
2,5 dl sukker
2,5 dl fløte
2 ss melk
2 ts bakepulver
4 eggehviter
1 ts vaniljeekstrakt
1/2 ts mandelekstrakt
2,5 dl bjøtnebærgelé
ferskrevet kokos

Fremgangsmåte

Sikt mel en gang, mål opp og tilsett salt og 1,25 dl sukker, og sikt igjen. Tilsett fløte, melk og bakepulver til eggehvitene, og pisk med håndmikser til blandingen blir tykkere. Tilsett deretter ekstrakten og gjenværende sukker. Brett inn melet forsiktig. Bake i to smurt former, 20 x 20 x 5 cm, i moderat ovn (325° F / 165° C) i 25 minutter, eller til kakene er ferdig. Avkjøl. Legg lagene sammen med bjørnebærgelé i mellom. Kutt i 5 cm firkanter, dekk med Seven Minute Frosting *, og dryss med kokos.

Blir ca 25 stykker

* Seven Minutter Frosting

Ingredienser
2 eggehvite, upisket
5 ss vann
3,5 dl sukker
3,5 dl lys siryp
1 ts vaniljeekstrakt

Ha eggehvite, sukker, vann og sirup i en varmebestandig bolle og rør med en håndmikser til alt er blandet grundig. Plasser over raskt kokende vann, Pisk konstant med håndmikseren i om lag 7 minutter, eller til glasuren vil stå opp i topper. Fjern fra varmen, tilsett vanilje og slå til den er tykk nok til å spre. ¨Blir nok glasur til å dekke topper og sider av to 23 cm runde lagkaker.