Kokt flesk med Linser

Svensk husmanskost fra IKEA’s Kokebok”
av Carl Butler utgitt i 1979

Kokt flesk med linser

Svinekjøtt er en temmelig billig kjøttvare. Da gjelder det å ta vel vare på den, og variere tillagningen mest mulig.  Her er en velsmakende måte med linser. Det er jo en god og næringsrik grønnsak, som passer godt sammen med svinekjøtt.

4-5 porsjoner

Ingredienser
7-8 hg lettsaltet svinekjøtt i store biter.
5 hg linser
1 gul løk
1-2 hvitløkbåter, om du ønsker
1 ts timian
1 laurbærblad
1/2 ts pepper

Fremgangsmåte

[1] Legg linsene i bløt noen timer.

[2] Løken finhakkes. Skrell hvitløken og skjær den så smått som mulig.

[3] Legg flesk, linser, den hakkede løken, hvitløken, timian, laurbærblad og pepper i en gryte. Slå over så mye vann at det dekker linsene.

[4] Sett gryten over svak varme i 1 1/2 time.

[5] Ta opp flesket og skjær det i skiver. Prøv om det må mer salt til på linsene. Flesket kan ha gjort at det blir salt nok.

Serveres med eller uten kokte poteter og sennep. Og gjerne en kald øl!