Kokt Høne med Pepperrotkrem

En middagsoppskrift funnet i “Fjærkre” utgitt av
Hjemmets Kokebokklubb i 1982

Kokt Høne med Pepperrotkrem

4 porsjoner
Kan ikke fryses.

Ingredienser
1 kokt høne
3-4 dl hønsekraft
1/2- 3/4 kg poteter
kokte dypfryste grønnsaker, blanding etter smak
salt
finklippet persille
ca. 2 dl fløte 35%
2-3 ss revet pepperrot
vineddik eller sitronsaft

Approach

[1] Visp fløten stiv. bland inn revet pepperrot og smak kremen til med et par dråper vineddik eller sitronsaft og litt salt. La kremen stå tildekket i dypfryser en times tid.

[2] Skjær hønsekjøttet i biter og varm det i litt av hønsekraften, i varmeskap eller over svak varme.

[3] Skrell potetene. del dem i fire og kok dem nesten møre i resten av hønsekraften tilsatt litt salt. Skjær grønnsakene fra hønsekraften i biter og varm dem i kjelen med potetene de siste 5 minuttene.

[4] Legg kjøtt og grønnsaker over på varmt serveringsfat. Hell over litt av kraften og dryss persille over det hele. Rør litt i pepperrotkremen og server den til.

Advertisements