Kokt Kveite på Kinesisk Vis

Kokt Kveite på Kinesisk Vis

4 porsjoner

Ingredienser
4skiver kveite (hellefisk).
ca. 800 g
2 ts salt
4 store savoy- eller kinakålblad
vann
Til garnering og servering:
50 g smør eller margarin
1/2 dl vann
1 bit fersk ingefær
1 bunt gressløk

Fremgangsmåte

[1] Strø salt på fiskeskivene. Skyll kålbladene og legg dem på risten til en fiskekjele eller på risten til en kinesisk dampkoker. Legg fisken oppå kålen og hell vann i kjelen. Plasser risten i kjelen og legg lokk på. Damp
fisken i ca. 15 minutter, eller til fiskekjøttet er hvitt og ugjennomskinnelig. Benet skal løsne lett når fisken er ferdig.

[2] Kok opp vann og matfett. Skrap ingefæren og skjær den i smale strimler eller riv den på rivjern. Klipp gressløken i et par centimeter lange biter. Bland ingefær og gressløk i fet- tet og hell det over fisken ved servering.

Server med ris og den kokte kålen.

Advertisements