Kokt Oksekjøtt med Dillsaus

Kokt Oksekjøtt med Dillsaus

Ingredienser
1,5 kg bankekjøtt av storfe
1 stor løk
3 hele nellik
1 stor gulrot
1 purre
3 stilker persille
3 stilker løpstikke
3 stilker timian
1 laurbærblad
1 ss salt
12 sorte pepperkorn
Dillsaus*

Fremgangsmåte

[1] Legg kjøttet i et kokekar som så vidt rommer det. og dekk det med kaldt vann. Ta opp kjøttet og kok opp vannet. Legg kjøttet tilbake i kokekaret og kok opp vannet på nytt. Skum godt.

[2] Skrell og halver løken og stikk nellikene i. Rens og halver gulroten og purren. Legg disse i kokekaret sammen med urtene, salt og pepperkorn. Kok opp igjen og skru ned varmen. La kjøttet trekke under lokk på svak varme i ca 2 timer.

[3] Ta opp kjøttet og sil kraften. Hold kjøttet varmt mens du lager saus av kraften. Skjær kjøttet i skiver og server det med kokte poteter og gulrøtter og dillsausen i en sausekopp for seg.

6-8 porsjoner

* Dillsaus

Ingredienser
3 ss fransk sennep
3 dl fløte
4 – 5 dl kraft fra kokingen
saften av 1/2 sitron
salt og pepper
4 ss hakket dill

Ha sennepen i en liten bolle og visp fløten i litt om gangen. Bland inn kraften og tilsett sitronsaften og smak til med salt og pepper, det trengs lite salt. Tilsett dill og server sausen til oksekjøttet sammen med kokte gulrøtter og poteter.