Konfektbiter

Konfektbiter

Tilberedningstid: 15-20 min.
Ovnspanne
Steketid: 20-30 min.
Ovnstemperatur: 175° C
Midterste rille i ovnen
Kan fryses

Ingredienser
100 g smør
200 g sukker (2 1/4 dl)
2 egg
2 ts vaniljesukker
60 g hvetemel (1 dl)
1/3 ts bakepulver
1 1/2 ss kakao
100 g valnøtter eller hasselnøtter

Fremgangsmåte

[1] Rør smør og sukker hvitt og tilsett eggene, ett om gangen.

[2] Bland vaniljesukker, hvetemel, bakepulver og kakao og sikt blandingen i smørkremen mens det røres. Hakk nøttekjernene og bland dem i deigen.

[3] Ha deigen i en godt smurt og stødd liten ovnspanne og stek kaken som angitt. Avkjøl kaken i formen på rist. Kaken skal ha en litt fuktig og svampete konsistens. Skjær kaken i små firkanter og dryss dem ev. med melis fer servering. Kakene kan oppbevares noen dager i boks.