Kongekrabbecocktail

180_krabbesalat_thumb[3]
Andreas Viestad skriver: Kongekrabbe, eller Kamchatkakrabbe, er en ny krabbearter i norske farvann. De eneste delene vi spiser på kongekrabbe er musklene i bena, mens på vanlig krabbe spiser vi også kjøttet på innsiden av skallet. Dette er en variant av reker cocktail laget med kongekrabbekjøtt i stedet for reker.

Ingredienser:
115 g torskerogn
1 ss. sukker
1 ss. salt
4 ss. majones
4 ss. finhakket rødløk
2 ss. tomatpuré
pepper
noen dråper Tabasco saus hvis ønskelig
4 ss. finhakket, grønne urter, for eksempel persille og dill
1 fedd knust hvitløk
800 g klør fra kokt kongekrabbe

Porsjoner: 4

Tilberedning:
[1]
Start forberedelsene for retten et par dager før du har tenkt å servere den. Ha torskerogn, sukker og salt i en lukkbar plastpose og snu den forsiktig et par ganger for å blande ingrediensene. La den ligge i kjøleskapet minst en dag, helst tre, og pass på at det er så lite luft i posen som mulig. Snu posen med jevne mellomrom.

[2] Nå er torskerogn gravet. Hvis du har tilgang til en røyker, for eksempel en liten Abu Garcia røyker, røyker du torskerogn lett (10-15 minutter). La den avkjøles, så er den er klar til å spise.

[3] Bruk en gaffel til lett å mose torskerognen i en bolle, og tilsett majones, løk, tomatpuré og pepper. Bland godt med hvitløk, og smak til med pepper og Tabasco saus, hvis ønskelig.

[4] Rør i grønne urter, og fordel i 4 i isglass. Pynt med grønnkål. Skjær kongekrabbeninn i 8 – 10 cm  biter og skallet. Dette gjøres enkelt med en robust saks. Skjær krabbeskallet på langs og grav ut kjøttet. Stikk krabbekjøttet i isglassene, og cocktailen er klar for servering.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s