Kongelig Dessert

En dessertoppskrift funnet i  “Whitman’s Chocolate Cookbook” utgutt av Whitman’s Chocolates Division,
Pet Incorporated i 1987

Kongelig Dessert

Jada, jeg antar jeg kunne fått i meg den der. Hah, hvem tror jeg jeg lurer, jeg kunne spise omtrent enhver dessert noensinne laget.

Ted

Winking smile

Ingredienser

8 middels store marengs (se nedenfor)
8 kuler vaniljeis
1,8 dl sjokoladesaus
1,8 dl pisket krem
Revet mørk sjokolade

4 porsjoner

Fremgangsmåte

Legg marengs og iskrem lagvis i et høyt glass og hell sjokoladesaus over. Topp med en klatt pisket krem og revet mørk sjokolade. Server med bananskiver eller friske bær om ønskelig

Slik lager du marengs: Pisk 2 eggehviter med en elektrisk mikser til det oppstår myke topper. Tilsett gradvis 0,6 dl sukker og  pisk til stive topper former seg. Plaser marengsen på et ovnsbrett foret med bakepapir med kakesprøte eller slipp den ned på brettet med en skje. Bake ved 150° C i 30 til 35 minutter.