Konjakkfromasj

En oppskrift på delikat voksendessert funnet på jacobs.no
Konjakkfromasj

Dette er en lekker og smakfull dessert du trygt kan servere dine gjester. Skulle du som meg være lite begeistret for konjakk, kan du selvfølgelig bytte ut konjakken med en god mørk rom. Eller hvorfor ikke en deilig hjemmelaget likør – Ted

9 porsjoner

Ingredienser
1 liter fløte
8 spiseskjeer sukker
0,5 vaniljestang, bare frøene
1 drammeglass konjakk (lag uten konjakk til barna)
8 gelatinplater
Vann
Sjokolade

Fremgangsmåte

[1] Pisk fløten med sukker og vaniljefrø, ha i konjakken.

[2] Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Kok opp ½ dl vann, sett til side og ha i de bløte gelatinplatene. Rør til gelatinen er helt oppløst.

[3] Hell gelatinen forsiktig i konjakkremen og bland forsiktig.

[4] Hell blandingen opp i egnede serveringsglass/boller. Sett til kjøling.

[5] Når fromasjen skal anrettes, sett glassene i litt varmt vann og velt fromasjen forsiktig på desserttallerkener eller server den i glassene.

[6] Kutt sjokolade i tynne flak og pynt fromasjen med dette, eller bruk forskjellige frukter eller bær.

Advertisements