Koteletter i Estragonsaus

En spennende kotelettoppskrift funnet i “Svinekjøtt”
utgitt av Hjemmets Kokebokklubb i 1980

Koteletter i Estragonsaus

Jeg regner med at du fulgte rådet fra to poster tilbake og tok med deg lunsjen ut i det fri og da fortjener du en riktig god middag. Så hvorfor ikke prøve denne delikate oppskriften på svinekoteletter

Ted

Winking smile

4 porsjoner
Tilberedningstid: Ca. 15 min.
Steketid: 15-20 min.
Kan ikke fryses.

Ingredienser
4 store, tykke koteletter
Salt
Pepper
Hvetemel
Brødrasp
1 egg
Smør til steking
Saus:
2 ss smør
1 1/2 – 2 ss hvetemel
2 dl buljong
Ca. 2 dl fløte, 20%
Fersk eller tørket estragon
Salt
Hvit pepper
Sitronsaft eller tørr hvitvin

Fremgangsmåte

[1] Bank kotelettene lett med hånden og gni dem med salt og pepper. Paner kotelettene i mel, vispet egg og  brødrasp og stek de gyllenbrune på begge sider.

[2] Smelt smøret til sausen i en  tykkbunnet kjele, rør inn hvetemel  og la det surre uten â bli brunt i et par minutter. Spe med varm buljong, rør godt og tilsett fløten. La  sausen få koke i minst 5 min. under omrøring og smak den til med  krydder, finklippet frisk eller litt tørket, oppsmuldret estragon og  noen dråper sitronsaft eller hvitvin.

Server kotelettene varme med litt  saus over og i et sausenebb så folk kan forsyne seg mer etter smak.

Advertisements