Koteletter med Rødløksmarmelade

En saftig kotelettoppskrift funnet på aperitif.no
Koteletter med Rødløksmarmelade

Antall porsjoner 4
Tilberedningstid 40 minutter

Ingredienser
4 store koteletter av svin
Rødløksmarmelade:
1 ss margarin til steking
½ ts salt
½ ts pepper
2 stk rødløk
3 ss rødvinseddik
2 ss appelsinmarmelade
Tilbehør:
1 pakke aspargesbønner
Ris

Fremgangsmåte

[1] Brun kotelettene raskt i varm panne og dryss på salt og pepper. Ta pannen vekk fra platen og la dem etterstekes med lokk over ¾ av pannen i ca 5 minutter.

[2] Kutt rødløken i ringer og stek den i en panne på middels varme til løken er myk.Sett opp temperaturen på platen. Ha i rødvinseddik og la den koke inn. Tilsett appelsinmarmelade og la det bli lett karamellisert.

[3] Kok aspargesbønnene i lettsaltet vann til de er møre men fortsatt sprø.

Serveres med kokt ris.

Advertisements