Koteletter Provençale

Koteletter Provençale

4 personer
Tilberedningstid: Ca. 15 min.
Koke/steketid: I alt ca. 30 min.
Koteletter og tomatmos
kan fryses hver for seg

Ingredienser
4 svinekoteletter
smør
salt, pepper
paprikapulver
Tomatmos:
2 løk
1 fedd hvitløk
1 ss smør, 1 ss olje
1 boks tomater (450 g)
1/2 dl tomatpuré
salt, pepper
basilikum og persille

Fremgangsmåte

[1] Begynn med tomatmosen. Rens og hakk løk og hvitløk og la begge deler surre i smør og olje til løken er gjennomsiktig.

[2] Tilsett tomatene (uten saft), tomatpuré, salt, pepper og 1 ts tørket, knust basilikum.

[3] Mos tomatene med en tregaffel og la blandingen småkoke uten lokk i 10-12 min.

[4] Stek kotelettene i smør tilsatt paprikapulver, i 8-10 min. alt etter tykkelsen. Dryss dem med salt og pepper og legg dem på et varmt serveringsfat. Legg en skje tomatmos på hver kotelett og dryss med hakket persille.

Serveres varme med kokt ris eller varm pariserloff og ev. resten av tomatmosen.