Koussa Mehché – Fylte Courgetter

midt-østen_koussa mehché_page

Forberedelse: 30 min.
Koketid : 45 min.
6 porsjoner

Ingredienser
500 g courgetter eller kussa
350 g finhakket sauekjøtt blandet med kraft
100 g ris
100 g vinløv (eller hermetiske vinløv)
300 g tomater, skrelte og hakket
litt safran
salt
1 ts sitronsaft
4 dl kokende vann

Fremgangsmåte

[1] Hul ut courgettene, kast skallet. Fyllen lages ved å blande småhakket sauekjøtt og ris, krydre med salt, pepper og fennikel. Vinløv dyppes i kokende vann (hermetisk vinløv skylles i kaldt vann).

[2] Courgettene og noen vinløv fylles med kjøtt og ris-stuingen. Tomater, safran, salt, sitronsaft og kokende vann blandes i en ildfast form. Over dette legges et lag vinløv – uten fyll – og øverst legges fylte vinløv og fylte courgetter.

[3] Kokes under lokk i 45 min. over middels varme.

Advertisements