Krabbeburger med Røsti og Pesto

En lunsjoppskrift funnet i “Krabbe”, en e-brosjyre
utgitt av godfisk.no

Krabbeburger med Røsti og Pesto

I de fleste større matvarebutikker i Norge får du tak i krabbeskall fylt med krabbekjøtt. Får du ikke tak i det, kan du kjøpe to ferdigkokte krabber og rense de selv.

Ingredienser
2 fylte krabbeskall
2 sjalottløk
1 ss frisk gressløk
½ rød paprika
1 ts sennep
1 ss potetmel
1 egg
2 ss smør
2 ss olje
Røsti:
4 poteter
1 ts salt
½ ts pepper
Olje
Tilbehør:
4 dl småbladet salat
Pesto

Fremgangsmåte

Ta krabbekjøttet ut av skallet og mos det med en gaffel. Finhakk sjalottløk og gressløk, og skjær paprika i små terninger. Rør sammen krabbekjøtt, sjalottløk, gressløk, paprika, sennep, potetmel og egg så alt er godt blandet. Form flate burgere og stek dem gylne og gjennomvarme i en blanding av smør og olje.

Røsti: Skrell og riv potet, og klem ut så mye vann som mulig. Rør inn salt og pepper, og lag to flate røsti per burger du har laget. Varm rikelig med olje i en stor stekepanne og stek røsti i ca. 2 minutter på hver side. Legg en krabbeburger mellom to røsti, og server med salat og pesto.

Advertisements