Krabbekaker med Wasabimajones

En krabbekakeoppskrift inspirert av asiatiske kjøkken
funnet på godt.no

Krabbekaker med Wasabimajones

Bytt ut de tradisjonelle fiskekakene med saftige krabbekaker og server dem med wasabimajones og en frisk, grønn salat. Perfekt hverdagsmiddag – med asiatisk vri!

Tips: Vil du gjøre litt ekstra ut av måltidet, kan du lage hjemmelaget majones.

Ingredienser til 1 porsjon
250 g poteter, melne
300 g krabbe, renset kjøtt
2 stk vårløk, finsnittet
1 stk rød chili, renset for frø, finhakket
2 ts ingefær, finrevet
3 ss koriander, finhakket
1 ts soyasaus
1 ts sesamolje
1 ss limesaft
3 ss hvetemel
salt og nykvernet pepper
mel til steking
olje til steking
Wasabimajones:
2 dl majones, gjerne hjemmelaget
2 ts wasabi
sitronsaft

Slik gjør du

[1] Kok potetene og damp dem møre. Skrell, mos og avkjøl potetene.

[2] Bland sammen potetmos, krabbekjøtt og tilsett resten av ingrediensene. Bland alt godt sammen og smak til med salt og kvernet pepper.

[3] Form krabbeblandingen til 12 krabbekaker og la krabbekakene stå minst 30 minutter i kjøleskapet før steking.

[4] Rør sammen majones, wasabi og noen dråper sitronsaft (juster mengden wasabi etter eget ønske). Sett wasabimajonesen til side så lenge.

[5] Vend krabbekakene i mel og stek kakene sprø og pent gylne i en stor stekepanne over middels høy varme (vær forsiktig når du snur på kakene så de ikke ramler fra hverandre).