Krabbekaker

En modernisert utgave av de klassiske krabbekakene
funnet på
godfisk.no

Krabbekaker

Krabber holder til på havets bunn, fra grunne strandområder ned til 300-400 meters dyp. I Norge finnes den vanligvis på dyp ned til 50 meter og i områder med mye stein. Høsten er hovedsesong for fangst av krabbe. Da er krabben på sitt aller beste med god kjøttfylde i skallet og et deilig hvitt kjøtt i klørne.

Krabbekjøtt har vært brukt til å lage kaker som dette i Norge i lang tid. Denne oppskriften på den annen side er modernisert via Østens kjøkken.

Ingredienser
3 fylte krabbeskall
½ løk
½ rød paprika
1 fedd hvitløk
1 ts worcestershiresaus
1 egg
2 ss majones
½ ts salt
½ ts kajennepepper
2 ss griljermel
2 ss hvetemel
1 ss smør
1 ss olje
Pepper
Tilbehør:
Sweet chilisaus
Salat
Ris

4 porsjoner

Fremgangsmåte:

[1] Finhakk løk, paprika og hvitløk, og bland med worcestershiresaus, egg, majones,salt og kajennepepper.Tilsett krabbekjøtt og bland sammen.

[2] Rør sammen griljermel og hvetemel, og tilsett i krabbeblandingen, litt om gangen. Deigen skal være forholdsvis løs, så bruk mer griljermel og hvetemel om nødvendig. Smak til med litt pepper.

[3] Fukt hendene og form små kaker av deigen.

[4] Stek kakene i en blanding av smør og olje i ca. 2 minutter på hver side, og legg de ferdigstekte kakene på tørkepapir etter hvert.