Krabbesuppe fra Oslo

En fyldig skalldyrsuppe fra Oslo funnet på matoppskrifter.no
Krabbesuppe fra Oslo

Vi brukte kongekrabbe og purrestrimler til pynt, samt litt tomatbiter i suppen. Denne suppen tar litt tid men blir veldig fyldig. Krabbekjøtt er veldig aromatisk og setter mye smak på fiskesupper, skalldyrsupper og andre retter.

Ingredienser
1 krabbe, kokt
2 ss smør
1 gulrot
1 løk
1 kvist timian
1 kvist persille
2 dl hvitvin
Ca 1,5 ts salt
2 eggeplommer
2 dl fløte
0,5 ts potetmel eller maisenna
1 bit purre (ca 5 cm)
1 avokado

4 porsjoner

Fremgangsmåte

[1] Rens krabben og ta vare på alt kjøttet. Knus beinene i morter. Varm smør i en gryte, legg skallene i og brun dem forsiktig.

[2] Rens, skyll og skjær gulrøtter, løk og purre i små biter. Legg det hele i gryten og la det surre med skallene i ca 10 minutter. Legg i krydderkvastene. Spe med vin og vann. La alt småkoke under lokk i ca 20 minutter. Sil kraften.

[3] Fjern skallet på avokadoen og kjør den gjennom en hurtigmikser sammen med det røde krabbefettet og småkjøttet fra krabben. Spe med litt av den varme krabbekraften til det blir en jevn suppe. Ha alt tilbake i kokekaret, legg i det hele krabbekjøttet, varm opp suppen igjen og smak til med salt. Pisk sammen eggeplommer, potetmel og fløte, ta kokekaret av varmen og tilsett jevningen.

[4] Server suppen med en gang den er ferdig. Ostebrød er godt til.