Krabbesuppe

En luksuriøs suppeoppskrift funnet i “Sunt og Godt”
utgitt av Det Beste i 1988

Krabbesuppe

Denne luksussuppen lages med minimal innsats og er en fornøyelse å servere. Den milde krabbesmaken får en varmere undertone av karri og basilikum.

4 porsjoner
Tilberedning: 1 0 min.
Koketid: 15 min
.

Ingredienser
1 ss (15 g) lettsaltet smør
1 liten løk, skrelt og finhakket
1 liten stilk stangselleri, renskåret og finbakket
l fedd hvitløk, skrelt og knust
1/2 strøken ts middels sterk karri
30 g hvetemel
3 dl skummet melk
1 ss tomatpuré
3 dl fiske- eller grønnsakkraft
2 strøkne ts hakket frisk estragon
2 strøkne ts hakket frisk basilikum
200 g kokt, hvitt krabbekjøtt, finstrimlet
60 g kokte, rensede reker, hakket
nykvernet svart pepper
4 strøkne ss yoghurt naturell
1/2 strøken ts paprikapulver

Fremgangsmåte

[1] Smelt smøret i en kasserolle og surr løk, selleri og hvitløk i 5 min., det må ikke bli brunt.

[2] Rør karripulver og mel i og kok 1 min. Ta kasserollen fra varmen og spe med melken, litt om gangen. Tilsett tomatpuré, kraft, estragon og basilikum og kok opp under omrøring. La det småkoke 5 min.

[3] Tilsett krabbekjøtt og reker, smak til med pepper og varm forsiktig i 5 min. til.

[4] Øs suppen opp i varme suppetallerkener. Ha 1 ss yoghurt i hver tallerken, rør én gang rundt, strø paprikapulver over og server straks.

Tips: Du kan bruke hummer i stedet for krabbe hvis du ønsker en enda mer eksklusiv suppe.

Advertisements