Kremaktig Kylling og Ris Tilberedt i en Gryte

En middagsoppskrift du lager i en kjele over bålet
funnet på
 I heart Naptime

Kremaktig Kylling og Ris Tilberedt i en Gryte

Enkel sunn middagsoppskrift laget med enkel ekte
ingredienser i bare en gryte på bålet eller på kokeapparetet.

4 til 6 porsjoner
Tilberedningstid: 20 min.
Koketid: 30 min.
Totaltid: 50 min.

Ingredienser
680 g benløse, skinnfrie kyllinglår
(Eller bryst), kuttet i 2,5 cm biter
0,6 dl ekstra virgin olivenolje
1 medium gul løk, i terninger
2 gulrøtter, skrelt og revet
2 selleristilker, hakket
1 ts hakket hvitløk
3,5 dl ris, skylt
4,8 dl kyllingbuljong
Salt og pepper, etter smak
1,2 dl revet parmesanost
0,8 dl ferskt hakket persille

Fremgangsmåte

[1] Varm opp  0,6 dl olivenolje i en stor gryte litt borte fra varmen.

[2] Legg kyllingbitene i den oppvarmede oljen. Tilsett salt og pepper etter smak. Fres i 5-7 minutter, eller til gjennomstekte.

[3] Tilsett løkterninger og hvitløk til kyllingen og fres i ytterligere 3 minutter. Så tilsetter du gulrøtter og selleri.

[4] Flytt gryten nærmere varmen og tilsett kyllingbuljongen, rør deretter i skylt ris. Kok opp og flytt deretter gryten litt bort fra varmen igjen. Rør igjen og legg på lokket og la retten småputre i 15 til 20 minutter eller til risen er kokt, rør av og til.

[5] Rør i parmesanost og fersk hakket persille rett før servering. Tilsett mer salt, pepper eller krydderurter hvis ønskelig.