Kremede Rekesalatmunnfuller

En partysnacks/kanapéoppskrift funnet på chatelaine
Kremede Rekesalatmunnfuller

Kokte frosne reker eller reker i lake er praktisk og tidsbesparende
når du forbereder en fest.

Ingredienser
1,2 dl majones
1 1/2 ts hvitvin eddik
1/2 ts Dijon
1,2 dl finhakket selleri, ca 1 stengel
0,6 dl hakket rødløk
2 ss finhakket fersk dill
2 300 g pakker frosne kokte, skrelte reker, tinte
eller to spann med rensede reker i lake, avrente
4 små hoder belgiske endivsalat

Fremgangsmåte

[1] Rør majones med eddik, Dijon, selleri, løk og dill i en middels stor bolle til det er godt blandet. Krydre med nykvernet pepper. Skyll reker og tørk dem på papirhåndklær. Rør de inn i majonesblandingen til det er godt blandet.

[2] Del endive bladene fra hverandre og skyll dem godt. Tørk de med et kjøkkenhåndkle. Legg en godt toppet spiseskje av rekeblandingen på hvert endiveblad og ordne de pent på et serveringsfat.

Tips: Rekesalaten kan lages på forhånd kjøles i opptil 2 timer og legges på endiveblader like før servering.

Advertisements