Kremet Pasta med Kreps

En oppskrift fra et gratis e-hefte kalt  “10 inspirerende oppskrifter med Jarlsberg” utgitt av tine.no
Kremet Pasta med Kreps

Jarlsberg er en lys gul, halvhard løpeost (sveitserost) med karakteristiske store hull. Opprinnelsen er omstridt. Noen kilder peker på at løypen opprinnelig skal ha blitt utviklet av Anders Larsen Bakke (1815–1899) på gården Østre Bakke i Våle i Vestfold. På den annen side ble det annonsert for Jarlsberger Ost og Jarlsberg-Ost allerede i første halvdel av 1820-tallet. Jarlsberg-ost er en gautaler som er en mellomting mellom emmentaler (sveitserost) og gauda.

Ingredienser
Pasta til 4 pers.
1 egg
2 eggeplommer
Litt raspet sitronskall
Saft fra 1/2 sitron
1/2 potte fersk estragon
Salt og pepper
20 g TINE Smør
100 g Jarlsberg
Sjøkreps eller krepsehaler til servering

Slik gjør du

[1] Kok pasta etter anvisning på pakken. Pisk sammen 1 egg, 2 eggeplommer, samt skall og saft av 1/2 sitron. Grovhakk estragon og bland dette i eggerøren. Smak til med salt og pepper.

[2] Hell av vannet når pastaen er klar. Tilsett smør og la dette smelte i pastaen. Tilsett deretter egg og urteblandingen og rør forsiktig sammen. Rasp over Jarlsberg og vend pastaen forsiktig så osten fordeler seg.

[3] Server med nystekte sjøkreps eller krepsehaler.