Kremet Pølse og Torttellinisuppe

Oppskrift på en mettende italiensk suppe crisco.com
Kremet Pølse og Torttellinisuppe

Tortellini, også kjent som cappelletti, er ringformet pasta, noen ganger også beskrevet som “navelformet”, derav deres alternative navn “navlepasta” (ombelico). De er vanligvis fylt med en blanding av kjøtt (svin oksekjøtt, kylling) eller ost. Opprinnelig fra den italienske regionen Emilia (spesielt Bologna og Modena). Her serveres de vanligvis i kjøttkraft, enten av oksekjøtt, kylling eller begge deler.

Forberedelsestid: 20
Tilberedningstid: 30
9 porsjoner

Ingredienser
2 ss vegetabilsk olje
225 g krydret eller søt italiensk pølse, med skinnet fjernet
1,8 dl hakket løk
1 ts hakket fersk hvitløk
0,9 dl mel
2 (400 g) bokser kylling kraft, eller hjemmelaget
3/4 ts italiensk urtekrydder
1/4 ts salt
1/4 teskje pepper
1 (250 g) pakke frosset fersk ostetortellini
2 (340 g) bokser kondensert melk, for eks. Vikingmelk
1 (170 g) pakke baby spinat, grovhakket
Revet parmesanost

Fremgangsmåte

Trinn 1

Varm oljen i en stor gryte over middels varme. Tilsett smuldret pølsekjøtt, løk og hvitløk. Fres og rør i ca 5 minutter eller til pølsekjøttet ikke lenger er rosa. Rør i mel til alt er godt blandet. Rør gradvis inn kyllingkraft. Tilsett italiensk krydder, salt og pepper. Kok over middels høy varme. Reduser varmen til lavt og kok i 5 minutter.

Trinn 2

Tilsett tortellini og kok i 3 minutter. Tilsett kondensert melk. Bring til en lav småkoking.

Trinn 3

Rør i spinat. Kok i 5 minutter for å blande smaken. Øs suppen opp i suppeboller og dryss med parmesanost.

Advertisements