Kreolreker

En klassisk skalldyroppskrift i kreoltradisjon fra
The Betty Crocker Recipe  Card Library utgitt i 1971Kreolreker

Langkornet Louisiana ris, store reker fra Mexicobukta og kreolske matlagingshemmeligheter skaper denne subtilt krydrede
New Orleans spesialiteten.

Ingredienser
3,5 dl hakket løk
2,5 dl finhakket selleri
2 mellomstore grønne paprika, finhakket
2 fedd hvitløk, hakket
0,6 dl smør eller margarin
1 boks (425 g) tomatsaus
2,5 dl vann
2 ts. hakket persille
1 ts. salt
1/8 ts. Cayennepepper
2 laurbærblad, knust
400 – 450 g fersk eller frossen rensede rå reker *
7 dl varm kokt ris

Fremgangsmåte

[1] Fres og rør løk, selleri, grønn pepper og hvitløk i smør til løken er mør. Fjern fra varmen og rør inn tomatsaus, vann og krydder. La de småkok uten lokk i 10 minutter. Tilsett vann om nødvendig.

[2] Rør i rekene. Varm til kokepunktet. Legg på et lokk og kok over middels varme 10 til 20 minutter eller til reker er rosa og møre. Server over varm ris.

6 forrettsporsjoner.

* Skyll frosne reker under rennende kaldt vann for å fjerne isen.

Advertisements