Kreolsk Kyllingsuppe

big_illbig_ill2

8 porsjoner

Stuinger og supper kalt gumbo (laget med fjærkre, kjøtt, fisk eller skalldyr) er typisk for kreolsk matlaging og okra tilsettes for å gi stuingen eller suppen sin fyldige kvalitet. Retten har utviklet seg fra en rett fra Choctaw indianerene.

Ingredienser
4 ss. smør eller margarin
450 g fersk okra, i skiver eller
to 280 g pakker frossen okra, i skiver
2 ss. smør eller margarin
1 stor løk, hakket
En grønn paprika, hakket
1 fedd hvitløk, knust
2 ss. mel
9,5 dl kylling kraft eller buljong
4 tomater, flådd, suten frø og hakkede eller
en 450 g. boks tomater, godt drenert og hakkede
2 persille stilker og 1 laurbærblad bundet sammen
1/2 ts. tørket timian
salt og pepper etter smak
3 eller 4 halve kyllingbryst
2 ss. Worcestershire saus
hakket persille til pynt

Valgfritt:
1 dl ris, kokt og varm
1 dl kremfløte

Fremgangsmåte

[1] I en stekepanne smelter du smør eller margarin. I det surrer du okraskivene. Stek dem til tråene som danner seg forsvinner, disse vil vise seg i form av hvite tråder på grunn av varmen. Rør ofte (surr i ca 15 minutter). Sett til side.

[2] Smelt resten av smøret i en suppekjele. Fres løk og grønn paprika i 5 minutter, rør ofte. Tilsett hvitløk og stek ett minutt til. Strø mel over grønnsakene. Rør til alt er godt blandet.

[3] Hell kraften over grønnsakene og rører kraftig. Tilsett de stekte okraskivene, tomater, persille og laurbærblad, timian, salt og pepper. Også tilsetter du de flådd kyllingbrystene. Kok opp og deretter la retten småkoke, delvis tildekket, i ca 30 minutter, eller til kjøttet er mørt.

[4] Ta kyllingen opp og skjær kjøttet i små terninger og ha det tilbake i kjelen. Tilsett Worcestershire saus og smak til med krydder. Ikke la suppen koke igjen!

[5] Tilsett fløte, hvis du bruker det. Dersom det er ønskelig, ha en spiseskje med varm ris i hver suppetallerkenen og øse suppe over den. Dryss med persille.

Merk: Denne suppen passer godt til både og varmes opp igjen og å fryses.