Krepsesuppe med Butterdeigslokk

krepsesuppe med butterdeiglokk_page

4 porsjoner

Hovedingredienser
60 g krepsesmør *
50 g hvetemel
1 l fiskekraft
3 ss hvitvin
1 ss konjakk
1 ss rømme
3 ss fløte
30 g gåselever fra boks
Salt
pepper
1 gulrot
20 g selleri
2-3 plater ferdig dypfryst butterdeig
Tilbehør:
16 krepsehaler

* Krepsesmør
Bland godt:

100 g smør
4ss krepsekjøttpuré
konjakk
sitronsaft

Fremgangsmåte

[1] Smelt krepsesmøret og tilsett hvetemel. Spe med fiskekraft, hvitvin, konjakk. rømme og gåselever. Smak til med salt og pepper. og la suppen koke i ca. 20 minutter.

[2] Skjær gulrot og selleri i fine strimler. og kok dem møre i litt suppe. Legg grønnsakene i suppekopper sammen med krepsehaler. Hell suppen over og avkjøl til romtemperatur.

[3] Kjevle butterdeigsplatene ut til de er ca. 2 mm tykke. Stikk butterdeigen ut i samme fasong som toppen an suppekoppene. men ca. 2 cm større i diameter. Pensle suppekoppkantene med sammenpisket egg ca 2 cm ned langs kanten på koppene. Børst deigen fri for mel og legg ett flak over hver suppekopp og press det tett ned langs yttersiden av koppen.  Pensle så deigen med egg. og sett koppene i varm stekeovn på 200 ° C i 15-20 minutter. Da skal butterdeigslokket ha hevet seg som en ballong.

Retten serveres umiddelbart.