Krigsindustrilunsj – Krydderkake

1942-gingerbread_page_thumb14

Annonseteksten

Bake ham en pepperkake

Små detaljer som hjemmebakt brød og kaker, en termos fylt med gammeldags suppe, eller en liten krukke med hans favoritt salat, lag en lunsjbok som minner mye mer om et måltid hjemme.

Faktum er, hver hardt arbeidende mann i vår krigsindustri fortjener og trenger kraftigere, mer smakfull mat enn den i gjennomsnitts lunsjboksen. Krydderkaken avbildet på denne siden er en del av et perfekt svar. Det er lett, fløyelsmykt tilfredsstillende. Den er velsignet med hjemmelaget smak.

Prøv denne testede oppskriften. Det vil holde til tilstrekkelig med krydderkaker til flere generøse lunsjboksporsjoner pluss nok for to middager for en familie på fire. Og den er lett å bake når du bruker mel fra Kitchen Craft.

Ingredienser
6 dl mel
2 ts. bakepulver
1/2 ts. salt
1 ts. malt ingefær
1/2 ts. malt kanel
1/2 ts malt nellik
2,4 dl sukker
2,4 dl olje
2,4 dl sirup
2,4 dl kokende vann
2 egg

Fremgangsmåte

Sikt melet, mål opp; sikt igjen med natron, salt og krydder. Bland sukker, olje og sirup; tilsett kokende vann; rør til alt er godt blandet. Tilsett de tørre ingrediensene gradvis, rør godt etter hvert tilsettning. Tilsett godt pisket egg. Stek i godt smurt firkantet kakeform (20x20x5 cm) i moderat ovnen (175 C) i 40 minutter eller til pepperkaker er ferdig.