Krokan Gaufrettes

En dessertoppskrift funnet i “150 New Ways to Serve Ice Cream” utgitt av Sealtest System Laboratories Inc i 1936Krokan Gaufrettes

Vaffler blir vanligvis avvist ved frokostbordet som “bare vafler” i Amerika. For franskmenn, som har en måte å forherlige ting på, blir de også mye brukt som en del av desserten, og kalles “gaufrettes”, som er ganske herlig både lydende og smakende.

Ingredienser
1/2 liter Krokanis
Gaufrettes (vanlige vaffler)
Lønnesirupsaus *

Server krokanisen med litt varm lønnesirupsaus på på de varme gaufrettene. Sjokoladesaus blandet med litt krem ​​er en annen perfekt kombinasjon. Garner med pekannøtter eller mandler om ønskelig.

* Lønnesirupsaus

Ingredienser
1,2 dl sukker
0,6 dl Lyle’s Golden Sirup (eller lignende)
1,8 dl fløte
3 ss smør
1,2 dl lønnesirup

Bland sukker, sirup og fløte, og kok opp under kontinuerlig omrøring. Kok uten å røre til sirupen danner veldig myke kuler når det slippes i kaldt vann. Fjern fra varme og tilsett smør og lønnesirup. Brukes varmt eller kaldt.

Dette blir ca 3,5 dl saus.