Kruttbiff

En velkrydret middagsoppskrift funnet på joker.no
Kruttbiff

Sterke opplevelser kan noen ganger være bra og kan fungere som krydder i hverdagen. Her har du en sunn og smaksrik biffrett med bønner og ruccula.  Sitter som ei kule når du vil unne deg et godt og sunt måltid.

Ingredienser
4 ytrefileter av storfe
2 ss flytende margarin til steking
1 ts salt
0,5 ts pepper
2 stk eple
1 ss rapsolje
2 ts malt kanel
1 rød chili, hakket
2 boks hermetiske røde bønner
4 hvitløk båter
2 ruccula

Fremgangsmåte

[1] Skrell eplene, del dem i to og fjern kjernene. Legg eplene i en ildfast form og ha på olje, kanel og chili. Sett formen i ovnen og stek på 200° C i 15 minutter.

[2] Krydre biffene, og stek dem på middels varme til det begynner å piple på oversiden. Snu biffene og stek videre til rosa kjøttsaft pipler frem på andre siden. Da er de medium stekt.

[3] Ha bønner og hvitløk i en kasserolle. Varm opp og tilsett ruccula når det er varmt.

Advertisements