Krydderbrød og Kuvertbrød med Urter

krydderbrød og kuvertbrød med urter_page

Krydderbrød

Blir 2 brød
Tilberedningstid: 15-20 min.
Heving: 50-60 min.
Steketid: Ca. 30 min.
Ovnstemperatur: 210-220° C
Nederste rille i ovnen
Kan fryses.

Ingredienser
600 g hvetemel (10 dl)
50 g gjær, 3 dl melk
50 g smør/ margarin, 2 egg, 2 ts salt
1/2 ts pepper
1 ss karve
eventuelt 1-2 ts koriander

Fremgangsmåte

[1] Sikt mel, salt og pepper og lag en fordypning i midten. legg smuldret gjær i, tilsett lunken melk og rør ut gjær og melk med litt av melet. La deigen heve tildekket i 15 min.

[2] Tilsett mykt smør, 1 egg, 1/2 ss karve og eventuelt 1/2 ts knust koriander. Elt deigen grundig. La den heve på et lunt sted, tildekket, i ca. 20 min.

[3] Ha deigen ut på melet underlag og del den i to. La emnene ligge og hvile 3-4 min. før du former to avlange brød og etterhever dem på stekeplate i ca. 20 min.

[4] Skjær snitt, pensle med pisket egg og dryss grov, knust karve og eventuelt koriander på. Stek som angitt og avkjøl brødene tildekket på rist.

Kuvertbrød med Urter

Blir ca. 25 stk.
Tilberedningstid: Ca. 20 min.
Heving: Ca. 45 min.
Steketid: 12-15 min.
Ovnstemperatur: 225-230° C
Midterste rille i ovnen
Kan fryses

Ingredienser
25 g gjær
2 1/2 dl melk
ca. 1/2 kg hvetemel (8-8 1/2 dl)
50 g smør/ margarin
2 egg
2 ts salt
1/2 ts revet muskat
4 ss klippede krydderurter

Fremgangsmåte

[1] Rør gjæren ut i ca. 1 dl lunken melk, rør inn halvparten av melet og sett deigen til heving i 15 min.

[2] Tilsett mykt smør, 1 egg, salt, resten av melken, muskat og klippede grønne krydderurter (gressløk, dill, persille, estragon eller lignende). Elt resten av melet inn i deigen til den er smidig. Sett den på et lunt sted til heving i ca. 20 min.

[3] Ha deigen ut på melet underlag og skjær den opp i emner til kuvertbrød. Trill ut og etterhev dem på smurt plate i 15-20 min.

[4] Skjær et snitt i hvert kuvertbrød med en skarp kniv, pensle med pisket egg og stek som angitt, Legg kuvertbrødene på rist til avkjøling.

Advertisements